BELEID - België ondertekende oproep om Green Deal centraal te stellen  bij economisch herstelplan EU (nog) niet

11 mei 2020

BELEID - België ondertekende oproep om Green Deal centraal te stellen bij economisch herstelplan EU (nog) niet

Ons land maakt (nog) geen deel uit van de 18 lidstaten die zich aansloten bij de oproep van de ministers van 13 EU-lidstaten om de Europese Green Deal als kader te gebruiken voor het EU-herstelplan waarmee de economische crisis veroorzaakt door COVID-19 aangepakt zal worden. De reden: de vier klimaatministers staan niet allemaal achter het opzet.

Op initiatief van Denemarken riepen de ministers van Klimaat en Milieu van 13 EU-lidstaten de Europese Commissie op om de Green Deal als kader te gebruiken voor haar EU-herstelplan als antwoord op de economische crisis ten gevolge van de COVID-19-pandemie.

Volgens hen biedt de Green Deal ons een routekaart om de juiste keuzes te maken bij het reageren op de economische crisis. Zij wijzen erop dat we de verleiding van kortetermijnoplossingen die de EU voor de komende decennia in een fossiele-brandstofeconomie duwen, moeten weerstaan.

De 18 lidstaten die zich aansloten bij deze oproep zijn Denemarken, Finland, Italië, Letland, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Slowakije, Ierland, Slovenië, Malta en Roemenië.


Vlaamse minister ligt dwars

België ontbreekt in die lijst, omdat zijn vier klimaatministers het niet eens zijn. 

De rest van dit artikel is voorbehouden voor abonnees.

BELEID - België ondertekende oproep om Green Deal centraal te stellen  bij economisch herstelplan EU (nog) niet
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x