Belsolar stelt ‘SolarBoy’ voor op Batibouw

Belsolar stelt ‘SolarBoy’ voor op Batibouw

Zonneboilers met thermische zonnecollectoren vormen al jaren een toegankelijke oplossing om te profiteren van de energie van de zon en ze zijn een interessante manier om te genieten van ‘echt’ groene warmte. Niet iedereen begrijpt echter het concept van zonneboilers en verwart ze nog vaak met zonnepanelen (PV-installaties). Vanaf Batibouw wil sectorassociatie Belsolar komaf maken met de misverstanden en zonneboilers bij een zo groot mogelijk publiek promoten met een uniek 3D-figuurtje: de ‘SolarBoy’.

Om visueel erg duidelijk te maken wat een zonneboilerinstallatie precies is en om de verschillende promotieboodschappen steeds hetzelfde gezicht – lees lijfje - te geven, liet Belsolar (de sectorassociatie van fabrikanten en verdelers van zonneboilers) een uniek 3D-figuurtje ontwikkelen: de ‘SolarBoy’.

SolarBoy wordt op de eerste dag van Batibouw voor professionelen (donderdag 25 februari) voorgesteld aan de pers. Annemie Turtelboom, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, zal er op dat moment de rol van doopmeter op zich nemen.

Tijdens Batibouw loopt een levensechte SolarBoy rond in paleis 12. Op de stand van alle deelnemende Belsolarleden (14 firma’s) worden postkaarten uitgedeeld met de afbeelding van de SolarBoy. Die wijst iedereen de weg naar de website van Belsolar voor meer informatie.

Via een eigen Facebookpagina probeert SolarBoy ook de Facebookgebruikers warm te maken voor zonneboilers. Hij gids geïnteresseerden naar de website van Belsolar voor informatie over de werking van een zonneboiler, over de mogelijkheden van zonneboilerinstallaties en om aan te tonen waarom kiezen voor groene warmte vandaag belangrijker is dan ooit.

  

Over BELSOLAR

De sectorassociatie BELSOLAR is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van Belsolar zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken van België. BELSOLAR wil informatie verstrekken over de mogelijkheden van thermische zonne-energie en als vertegenwoordiger van deze sector actief samenwerken met de overheid, architecten, installateurs... 

Belsolar stelt ‘SolarBoy’ voor op Batibouw
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x