CIRCULAIRE ECONOMIE - Dating-event voor circulaire aankopers en leveranciers

8 augustus 2018

CIRCULAIRE ECONOMIE - Dating-event voor circulaire aankopers en leveranciers

Een honderdtal organisaties beloofde zo’n vijftien maanden geleden, om voor juni 2019 twee circulaire aankoopprojecten te voltooien. Zij ondertekenden toen de Green Deal Circulair Aankopen, een initiatief van Vlaanderen Circulair. Uiteraard werden de dappere deelnemers, na het plaatsen van hun paraaf, niet gewoon aan hun lot overgelaten. Op 23 mei 2018 gingen we de sfeer opsnuiven op Buyer Meets Supplier, een innovatief netwerkevenement waar de Green Deal-pioniers interessante leveranciers konden ontmoeten. 

Vlaanderen Circulair

De publiek-private netwerkorganisatie Vlaanderen Circulair werd begin 2017 opgericht in de schoot van de OVAM. Binnen dit project lanceren overheden, ondernemingen, middenveldorganisaties, kenniscentra,…. acties om de grondstofkringlopen in de Vlaamse economie volledig te sluiten. De opstart van een Green Deal rond circulair aankopen stond bovenaan de agenda. En een half jaar later was de ondertekende overeenkomst, mede dankzij de hulp van The Shift, VVSG en Bond Beter Leefmilieu, al een feit.

...

Verder lezen?

Dit is een extra ecoTips-artikel, exclusief voor abonnees. Heb je reeds een abonnement? Dan valt het hele verhaal binnenkort bij je in de bus én in de mailbox. Wat dacht je trouwens van een artikel over de nieuwe Europese strategie rond plastics, een analyse van de Europese energiemarkt of een aantal praktijkvoorbeelden van succesvolle Belgische projecten die konden rekenen op Europese ondersteuning?

Mis onze artikels niet en Neem een abonnement op ecoTips!

Voor 65 euro krijg je:

  • 4 keer per jaar een gedrukt magazine in de bus
  • online toegang tot het magazine
  • 10  ecoTips Bizznews 4 members-nieuwsbrieven in je mailbox, met extra artikels en reportages
  • 11 ecoTips Bizznews 4 all-nieuwsbrieven in je mailbox
  • 1 toegangticket voor een ecoTips Bizzclub naar keuze, ter waarde van 50 euro (60,5 incl. btw)CIRCULAIRE ECONOMIE - Dating-event voor circulaire aankopers en leveranciers
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x