CIRCULAIRE ECONOMIE - IKEA geeft oude meubels tweede leven met buyback-actie

9 oktober 2020

CIRCULAIRE ECONOMIE - IKEA geeft oude meubels tweede leven met buyback-actie

Van 24 november tot 3 december loopt bij IKEA en campagne waarin de Zweedse meubelgigant oude IKEA-meubels terugkoopt met de bedoeling ze opnieuw te verkopen of ze te recycleren. Op die manier hoopt IKEA te voorkomen dat meubilair dat nog perfect bruikbaar is, op de vuilnisbelt belandt. “Want de klimaatcrisis vereist dat we onze consumptiegewoonten radicaal herzien”, klinkt het.

Concreet krijgen mensen die oude IKEA-meubels terugbrengen een tegoedbon ter waarde een bepaald percentage van de prijs die ze voor de meubels hebben betaald. De meubels, die volledig gemonteerd en dus klaar voor gebruik terug moeten worden gebracht, ondergaan eerste een grondige inspectie. Stukken die ongebruikt zijn of in perfecte staat verkeren, leveren een bon op – zonder vervaldatum – van 50% van de oorspronkelijke prijs, ‘zeer goede’ stukken een van 40% en voor ‘goed gebruikte’ stukken krijg je nog een bon van 30% van de prijs die ervoor betaald werd. De actie gaat door in 27 landen.

IKEA zal de meubels vervolgens verkopen als tweedehandsstukken. Meubilair dat niet meer verkocht kan worden, wordt gerecycleerd of aan gemeenschapsprojecten geschonken.


Eerste tweedehandswinkel

“Circulair zijn is zowel een zakelijke kans als een verantwoordelijkheid”, zegt Hege Sæbjørnsen, duurzaamheidsmanager voor IKEA in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. “Momenteel is...

De rest van dit artikel is voorbehouden voor abonnees. 

CIRCULAIRE ECONOMIE - IKEA geeft oude meubels tweede leven met buyback-actie
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x