DUURZAAMHEID - GRI doet aanbevelingen rond SDG 12.6

27 april 2020

DUURZAAMHEID - GRI doet aanbevelingen rond SDG 12.6

Het Global Reporting Initiative heeft aanbevelingen gepubliceerd voor regeringen rond de SDG of Sustainable Development Goal 12.6. Dat duurzaam ontwikkelingsdoel van de VN stelt dat bedrijven blijvend aangemoedigd moeten worden om duurzame praktijken aan te nemen en duurzaamheidsinfo te integreren in hun rapporteringscyclus. Meer concreet schetst het GRI manieren waarop regeringen die duurzaamheidsinfo kunnen opnemen in hun VNR’s of Voluntary National Reviews.

Het GRI is een internationale organisatie die richtlijnen voor duurzaamheidsverslaggeving opstelt. De missie van GRI is om duurzaamheidsverslaggeving net zo routinematig te maken als financiële verslaggeving.

Het doet in een rapport nu aanbevelingen rond de SDG 12.6 voor VNR’s. Artikel 6 van duurzaam ontwikkelingsdoel 12 geformuleerd door de VN – verantwoorde consumptie en productie – stelt dat bedrijven, in het bijzonder grote en transnationale bedrijven, moeten worden aangemoedigd om duurzame praktijken aan te nemen en duurzaamheidsinformatie te integreren in hun rapporteringscyclus. De GRI schetst hoe regeringen die rapportages moeten opnemen in hun VNR of Voluntary National Review, een jaarlijks verslag dat regeringen moeten publiceren, waarin ze tonen wat allemaal ondernomen werd om de duurzame ontwikkelingsdoelen te behalen en waarmee de vooruitgang van hun land op vlak van de SDG’s wordt gemeten op zowel nationaal als internationaal niveau.


Vijf aanbevelingen

Het gaat concreet over volgende aanbevelingen:

De rest van dit artikel is voorbehouden voor abonnees.
          

DUURZAAMHEID - GRI doet aanbevelingen rond SDG 12.6
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x