DUURZAAMHEID - Recordaantal ondernemers meldt zich aan bij accelerator Start it @KBC

16 oktober 2020

DUURZAAMHEID - Recordaantal ondernemers meldt zich aan bij accelerator Start it @KBC

Corona houdt beginnende bedrijven duidelijk niet tegen: meer dan 280 start-ups dienden hun kandidatuur in voor de 20ste pitchwave van Start it @KBC. Dat is een recordaantal sinds de start van de accelerator in 2014. 67 start-ups werden weerhouden en zullen de komende maanden klaargestoomd worden om hun business op te schalen. Start it @KBC blijft start-ups uit alle sectoren ondersteunen, maar zet het komende jaar extra in op maatschappelijke uitdagingen als duurzaamheid, gezondheid, smart living en digitalisering.

De pitchdagen van accelerator Start it @KBC gingen door op 14 en 15 oktober en verliepen, net zoals in maart, 100% digitaal voor zowel de start-ups als de juryleden. 67 start-ups zullen de komende maanden hun business kunnen schalen, begeleid door de vele mentoren en experts die Belgiës grootste accelerator rijk is.

Lode Uytterschaut, founder & CEO van Start it @KBC linkt het enorme aantal aanmeldingen aan de coronacrisis: “Het is opmerkelijk dat we in een turbulent en economisch instabiel jaar als dit een recordaantal start-ups zagen passeren tijdens onze pitchdagen. Door het vele thuiswerk kregen heel wat mensen plots meer tijd om zich toe te leggen op hun eigen businessideeën. Zij wagen nu de sprong naar een eigen start-up. Onder hen ook talentvolle mensen die hun job verloren door de coronacrisis. Het valt ook op hoezeer founders vandaag ondernemen vanuit reële maatschappelijke uitdagingen. Dat moedigen we met Start it @KBC sterk aan: vertrek vanuit echte problemen en noden, en zorg ervoor dat jouw innovatie een echte impact heeft op de wereld."


Duurzaamheid, gezondheid, smart living en digitalisering

Start it @KBC focust het komende jaar op vier maatschappelijke uitdagingen die bij de deelnemende start-ups almaar vaker naar voren komen:

Duurzaamheid: 14% van de nieuwe start-ups richt zich op ecologische en duurzame oplossingen.

Gezondheid: technologie en gezondheid gaan alsmaar meer samen. 20% van de nieuwe start-ups ondersteunt de traditionele zorgsector of geeft ons de tools om gezonder te leven.

Smart living: onze huizen worden steeds slimmer dankzij The Internet of Things en artificiële intelligentie. 12% van de nieuwe start-ups zet in op innovatieve technologieën die ons helpen tijd, energie én geld te besparen.

Digitalisering: sinds de start van de coronacrisis is de wereld verder en sneller gedigitaliseerd. Dat heeft een impact op alle vlakken, ook op ons werk. 18 nieuwe start-ups ontwikkelen digitale methoden, platformen en processen die bedrijven helpen om te digitaliseren en automatiseren.

“Het ecosysteem van Start it @KBC heeft de afgelopen jaren een enorme economische en sociale impact gehad op onze maatschappij. We willen nu ook sterk inzetten op positieve verandering en focussen op oplossingen voor enkele grote maatschappelijke uitdagingen. De meeste start-ups in onze community zijn bezig met deze crisis te overleven. Zij zullen blijven aanwerven en verandering blijven creëren. Ze zijn onze hoop op herstel,” zegt Anna Thomlinson, Managing Director van Start it @KBC.

Telenet, DPG Media, Accenture en KBC, de strategische partners achter accelerator Start it @KBC, bundelen de komende maanden opnieuw de krachten om de nieuwe lichting start-ups versneld te doen schalen via een intensief acceleratieprogramma. Centraal daarin staat de founder-centricaanpak die het succes van de accelerator verklaart. Start it @KBC is immers niet uit op aandelen, vraagt geen startgeld, en verplicht start-ups niet om klant te worden bij de partners. Inzet en engagement is het enige wat de accelerator verwacht van de nieuwe lichting start-ups.

De rest van dit artikel is voorbehouden voor abonnees.

DUURZAAMHEID - Recordaantal ondernemers meldt zich aan bij accelerator Start it @KBC
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x