DUURZAAMHEID - Responsible Office blijft aan de kar trekken

23 september 2020

DUURZAAMHEID - Responsible Office blijft aan de kar trekken

Een goede acht jaar geleden werd Responsible Office (RO) opgericht door Bosta, de Belgische vakfederatie van school- en kantoorartikelen, papier en papierwaren, wenskaarten en hobbyartikelen. Responsible Office helpt bedrijven en de Belgische overheid in hun doelstelling om tegen 2020 hun kantoorbenodigdheden, schoolartikelen en papierwaren 100% duurzaam in te kopen.

Wie maatschappelijk verantwoorde kantoorartikelen wil aanschaffen wordt al het moeilijke werk uit handen genomen door RO. De artikelen die worden getoond hebben minstens één onafhankelijk derde partij-certificaat dat wordt ondersteund door de Belgische overheden. Je kan dus als bedrijf, organisatie of als overheid zeer snel een verduurzaming in je aankoopbeleid doorvoeren door deze suggesties te volgen. RO heeft geen enkel commercieel belang. Het enige belang is om de beste maatschappelijk verantwoorde kantoorartikelen meer over de toonbank te laten gaan, waardoor de fabrikanten in deze branche nog meer zullen willen investeren in ecologische en circulaire producten.

Als je als organisatie niet enkel de juiste producten wil kopen maar ook de leveringsketen belangrijk vindt, dan kan je een beroep doen op 9 geselecteerde Responsible Office-dealers die je graag met raad en daad bijstaan of graag een offerte voor je zullen maken. 

 
Tevredenheidsenquête

Als je in België “duurzame kantoorartikelen” ingeeft op Google, komt RO steeds als eerste in de organische zoekresultaten. Dat gebeurt niet zomaar. RO wil daarin blijven investeren. Begin dit jaar deed RO een tevredenheidsenquête bij de doelgroep. Daar werd nog maar eens duidelijk dat de markt meer artikelen verwacht en dat men wil dat alle kantoorartikelen duurzaam kunnen worden aangekocht. Dat is nog lang niet zo ondanks het feit dat er nu 700 artikelen van 26 fabrikanten beschikbaar zijn op de website.

Chantal Van Canneyt is zaakvoerder van Atoma, bekend van de schriften, en vertelt waarom ze zich hebben aangesloten bij Responsible Office. “Wij bestaan sinds 1948 en al die tijd is duurzaamheid voor ons een speerpunt geweest. Zo zijn onze kaften en de ringetjes herbruikbaar en volstaat het eigenlijk enkel de vulling, papier dus, te kopen. Dat papier is overigens chloorvrij. Bovendien ontwikkelden we naast de recycleerbare kartonnen kaft ook een kaft in duurzaam polypropeen, dat ook recycleerbaar is.”

De rest van dit artikel is voorbehouden voor abonnees.

DUURZAAMHEID - Responsible Office blijft aan de kar trekken
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x