ECOKNOWLEDGE -  Boeken over duurzaamheid en duurzaam ondernemen

23 juni 2020

ECOKNOWLEDGE - Boeken over duurzaamheid en duurzaam ondernemen

De laatste jaren breidt het aantal boeken over duurzame thema’s steeds verder uit. Met de zomervakantie voor de deur en de lockdown nog vers in het geheugen, geven we een aantal suggesties voor een boeiende zomer.

Als meubels konden spreken
Wendy Wuyts
ISBN: 9789402114294
15,99 euro

E-book
ISBN: 9789402120059

Twee jaar terug namen Eva De Gryse en Wendy Wuyts deel aan de bootcamp van Vlaanderen Circulair in Antwerpen. Ze leerden dat er al veel fantastische initiatieven in Vlaanderen bestaan maar dat die alleen maar een niche bereiken. Eva en Wendy wilden daar iets aan doen en kregen een subsidie om het gedachtegoed van de circulaire economie bij een breder publiek ingang doen vinden. Toen is het project Bold Branders geboren. Af en toe schrijft Wendy een zeronautenblog voor Mo*.
Uiteindelijk besloten de dames om een toegankelijk en tof fictief boek te schrijven. Dat werd 'Als Meubels Konden Spreken'. Het verhaal: na drie jaar in Mali, keert psychologe Antje omwille van een familiedrama terug naar Vlaanderen. Tijdens haar terugkeer komt ze in aanraking met de verschillende aspecten en domeinen van de circulaire economie. Die nieuwe wereld doet haar anders kijken naar spullen, de economie en zichzelf...

De rest van dit artikel is voorbehouden voor abonnees.

Ook een interessant boek over duurzaamheid gelezen? Laat het weten via info@ecotips.org!
              

ECOKNOWLEDGE -  Boeken over duurzaamheid en duurzaam ondernemen
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x