ecoNieuws 16.11

ecoReportage

Kiezen voor CO2-neutraal water

In 2010 nam het bedrijf Spadel, bij ons onder andere bekend van de mineraalwaters Spa en Bru, een uitdagende beslissing: op vijf jaar tijd wilde het bedrijf twintig procent minder CO2 uitstoten, om tegen 2020 volledig CO2-neutraal te zijn. Vandaag betekent dit dat alle Europese vestigingen het CO2-neutraal label krijgen. ecoTips ging langs om te horen hoe Spadel dit realiseerde.

Awards voor duurzaamheidsverslaggeving


Is je organisatie transparant op het vlak van strategie en ‘non-financial performance’? Is de interne & externe rapportering van indicatoren afgestemd op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen vastgesteld door de VN?

Toon je expertise en innovatie en stel je kandidaat voor de 18e editie van de Awards for Best Belgian Sustainability Reports.
 

Easyfairs lanceert Recycling 2016

Niet minder dan 90 procent van alle afval in ons land wordt gerecycleerd of in energie omgezet. Daarmee vervult België een pioniersrol wat betreft recyclage. De uitdaging bestaat er echter in om deze marktpositie te bestendigen door de valorisatie van afval verder te optimaliseren en materiaalkringlopen te sluiten.

Beursorganisator Easyfairs wil hiertoe graag zijn steentje bijdragen en initieert daarom ‘Recycling 2016’, hét forum dat de bestaande en toekomstige valorisatiemethodes op het vlak van technologie, processen en dienstverlening presenteert.

Meer over dit B2B-event rond valorisatie van afvalstromen en sluiten van materiaalkringlopen.
 

Lancering Natural capital protocol


Op woensdag 13 juli lanceert de Natural Capital Coalition (NCC) in Londen het Natural Capital Protocol, een nieuwe standaard voor bedrijven om hun werkelijke impact op het natuurlijk kapitaal te meten en te becijferen.
Lees meer over dit protocol en registreer je voor het Protocol Application Program. Dit programma biedt ondersteuning, opleiding en technisch advies aan bedrijven die hun natuurlijk kapitaal willen meten, waarderen en verankeren in hun businessmodel.
 

Belgische festivals gaan voor CO2-neutraal


Het klimaatakkoord in Parijs heeft ook invloed op de engagementen van festivalorganisatoren. Een aantal van de zomerfestivals gaat voor het CO2-NEUTRAL-label van CO2logic & Vinçotte. Dat label is een garantie voor klimaatactie en een erkenning voor festivals die hun verantwoordelijkheid nemen inzake duurzaamheid.

Bekijk welke festivalorganisatoren zo duurzaam mogelijk werken.
 

Scholengroep zet stap richting energieprestatiecontract


Eind juni tekenden scholengroep 16 van het GO! en het Vlaams EnergieBedrijf (VEB) een samenwerkingsovereenkomst. Het VEB helpt de scholengroep om tot een energieprestatiecontract te komen met een Energy Services Company (ESCO).

Lees hoe de groep met duurzame investeringen haar factuur van 1 miljoen euro wil verlagen.
 

Febem wordt GO4CIRCLE


In het bijzijn van minister Schauvliege onthulde de federatie van bedrijven voor milieubeheer (FEBEM) haar nieuwe naam: GO4CIRCLE. 
De naamsverandering vormt het sluitstuk van een hele wijzigingsoperatie die de federatie de afgelopen tien jaar heeft ondergaan en zet de intentie om de circulaire economie in dit land mee vorm te geven extra kracht bij.

Lees hoe de naamsverandering een teken is voor het Vlaamse afval- en materialenbeleid.
 

WIN WIN WIN


Naar aanleiding van de special ECOKNOWLEDGE en dankzij Bova Enviro+ schenkt ecoTips aan 1 lezer een dagdeelname aan hun zomercursus weg, ter waarde van 460 euro!

Stuur een mail naar info@ecotips.org met het antwoord op volgende vraag: 'Wie wordt er in de ECOKNOWLEDGE special geïnterviewd over 20 jaar milieuopleidingen?'

Jouw mening over ecodesign en ecoTips


ecoPoll vraagt deze maand "Welke zijn volgens jou de toekomstige, essentiële technieken binnen ecodesign?" Laat het ons weten en lees in ecoTips 'ecodesign' hoe anderen hierover denken.

Deel ook jouw mening over ecoTips met ons. Wat vind je van deze nieuwsbrief en van het magazine? Laat het ons weten! 

Agenda

  • 7 juli - geurhinder en natuurbehoud in Vlaanderen - Kortrijk
  • 7 juli - Lucht, geur en klimaat - Nazareth
  • 13 juli - lancering natural capital protocol - Londen
  • 14 juli - MVO professional: een job met vele uitdagingen - Brussel
  • 18 augustus - zomercursus voor milieucoördinatoren - Sint-Niklaas
Verder in de agenda. 

Jouw event of opleiding in de agenda? Stuur een mailtje naar info@ecotips.org 

Gezocht? Gevonden!


Bova Enviro+ zoekt: een milieucoördinator niveau A/B, een specialist ISO-implementatie en een MER-deskundige.

Jouw vacature in deze nieuwsbrief en online? Contacteer ons via info@ecotips.org of 013 29 46 04

Abonnee worden of geïnteresseerd in 1 editie?!

ecoTips is al meer dan 20 jaar hét B2B-magazine bij uitstek, voor iedereen die meer wil weten over duurzaam ondernemen!
Als abonnee ontvang je 6 keer per jaar het magazine met de laatste 'Trends In Sustainability'. Onze nieuwsbrief krijg je er gratis bij. 

Vraag hier je abonnement aan. Wil je eerst kennismaken? Lees de volledige editie van maart 2016 online...volledig gratis.

Interesse in duurzaamheid en geld? Dan las je de vorige editie van ecoTips 'ECOFINANCE', over financieringsmogelijkheden voor duurzame investeringen, met veel interesse! Heb je geen abonnement en wil je deze uitgave alsnog ontvangenBestel via dit formulier een gedrukt exemplaar of de online versie.

ecoNieuws 16.11
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x