ecoNieuws 16.3: eerste rendabele microwaterkrachtcentrale - WIN 'Feed the Future' - lees ecoTips online

Facebook
LinkedIn
Website
Email

Maarteditie van ecoTips over cleantech


In maart 2016 focust ecoTips op cleantech. En het magazine steekt in een nieuw jasje. Om dat te vieren, lees je het hier volledig gratis online.
 

Eerste rendabele microwaterkrachtcentrale is Belgisch


Op 24 februari werd in Tielt-Winge (Vlaams-Brabant) de eerste rendabele microwaterkrachtcentrale in Europa officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde op het domein van het Kasteel van Houwaart, in aanwezigheid van Vlaams Minister van Economie, Wetenschap en Innovatie Philippe Muyters.
De waterkrachtcentrale werd ontwikkeld door Turbulent, een start-up opgericht in januari 2015 door twee jonge Vlaamse ondernemers uit Antwerpen. Ze baseerden zich op ‘biomimicry’, de wetenschap van het nabootsen van de beste biologische ideeën uit de natuur.
De gepatenteerde turbine van Turbulent werkt quasi continu, is klein en makkelijk te plaatsen, en heeft geen impact op de omgeving of de waterstroom.

Lees hier hoe de turbine schone, betrouwbare en betaalbare energie opwekt.
 

ecoTips modereert debat over toekomst en duurzaamheid


Op woensdag 16 maart organiseert CORE in Leuven (in de Grote Aula (MTC2 00.10), Sint-Michielsstraat 6) een debat over duurzame energievoorzieningen. Met Matthias Meersschaert (Nucleair Forum), Johan Danen (Groen), Jan Duerinck (EnergyVille), Hilde De Wachter (ecoTips, Moderator).


Maintenance en Pumps & Valves slaan de handen in elkaar


Op 20 en 21 april opent Antwerp Expo de deuren voor Maintenance en Pumps & Valves. Ook dit jaar komen de bezoekers van Maintenance te weten wat er beweegt in de markt van industrieel onderhoud, asset management en productiebetrouwbaarheid. Pumps & Valves focust dan weer op industriële pompen, kleppen en procesapparatuur.
Voor deze editie lanceert Easyfairs een uniek concept: de Masterclasses, waar thema’s aan bod komen die technische en onderhoudsdiensten dagelijks bezighouden. Deze Masterclasses gaan gepaard met een uitgebreide mogelijkheid tot netwerking.
 
boomplantactie out of use en natuurpunt

Win een exemplaar van het boek 'Feed the Future' 


Heeft de veehouderij nog een toekomst in België? En zo ja, wat mag die toekomst dan wel zijn? Het boek ‘Feed the Future’ geeft een inkijk in de uitdagingen die de Vlaamse landbouw wachten.

Meer over Feed the Future en de mogelijkheid om het boek te bestellen.
WIN! ecotips deelt 2 Nederlandstalige en 2 Franstalige exemplaren van 'Feed the Future' uit. Stuur een mail naar info@ecotips.org met als onderwerp 'yes, let's feed the future!' Vergeet niet je contactgegevens te vermelden.
 

ProficiHAHAt!


Op 10 maart trok een onschuldige hand de winnaars van de tickets 'Comedy for the climate' van De Klimaatzaak. Kurt Moors, Diane Wuyts en Koen Vandepopuliere mogen gaan lachen met het klimaat!
 

Agenda

Verder in de agenda. Jouw event of opleiding in de agenda? Stuur een mailtje naar info@ecotips.org 

ecoPoll: 'Mijn gedacht!'


Jouw mening over Trends in Sustainability? Die kan je maandelijks kwijt aan ecoPoll!

Deze maand stellen wij onze lezers de vraag "Plant jouw bedrijf in 2016 investeringen in duurzame technieken, duurzaam management of eco-uitrusting?" De resultaten lees je in onze e-nieuwsbrief en in de volgende editie van ecoTips rond het thema ECOFINANCE.

Heb jij zelf een relevante vraag voor ecoPoll? Laat het ons zeker weten!

Abonnee worden in 2016?!

EcoTips is al meer dan 20 jaar hét B2B-magazine bij uitstek, voor iedereen die meer wil weten over duurzaam ondernemen!
Als abonnee ontvang je 6 keer per jaar het magazine met de laatste 'Trends In Sustainability'. Onze nieuwsbrief krijg je er gratis bij. 

Economisch verantwoord, duurzaam en nog interessant ook.

Vraag hier je abonnement aan. Wil je kennismaken vooraleer je een abonnement neemt? Dat kan! Lees de volledige editie van maart 2016 online...volledig gratis.

Facebook
LinkedIn
Website
Email
 
ecoNieuws 16.3: eerste rendabele microwaterkrachtcentrale - WIN 'Feed the Future' -  lees ecoTips online
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x