ECOPINIE: Urban development vs. environmental impact

20 januari 2020

ECOPINIE: Urban development vs. environmental impact

Op 21 november 2019 organiseerde VLAMEX, een Vlaamse milieugerelateerde sectorfederatie, in samenwerking met de Vlaamse vereniging voor Ruimte en Planning vzw het network event Urban Environmental Challenge. Walter Mondt, voorzitter van VLAMEX, opende de avond die doorging in het nieuwe Antwerpse provinciehuis met een bevlogen welkomstwoord. In deze Ecopinie doet hij dat nog eens over.

De combinatie van een alsmaar sneller toenemende bevolkingsgroei en een nog sterkere groei van onze verstedelijking, heeft een steeds grotere impact op de klimaatopwarming. Urban development vs. environmental impact is dan ook dé uitdaging voor de toekomst. De kernvraag luidt: hoe houden we onze groeiende metropolen leefbaar met een minimale milieu-impact en de vooropgestelde CO2-neutraliteit?

Het antwoord is evident: een aangepast beleid, samen met nieuwe inzichten omtrent ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling, is absoluut noodzakelijk om de milieueffecten van die groeiende bevolkingscentralisatie te neutraliseren of op z’n minst te minimaliseren.

De volledige Ecopinie is voorbehouden voor abonnees.    

               


ECOPINIE: Urban development vs. environmental impact
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x