ECOREPORTAGE Nieuwe mogelijkheden zonnepanelen voor bedrijven

9 mei 2017

ECOREPORTAGE Nieuwe mogelijkheden zonnepanelen voor bedrijven

ECOREPORTAGE - Zonnepanelen op uw bedrijf installeren: nieuwe mogelijkheden bieden zich aan

Zonnepanelen worden steeds goedkoper en bieden dus een interessante opportuniteit om de prijs van uw energie voor een deel te stabiliseren. ENGIE lanceert daarom nu ook nieuwe formules voor bedrijven om u optimaal te kunnen laten profiteren van de zon.

Sinds kort heeft ENGIE Electrabel voor elk bedrijf en dak in België een aangepast aanbod aan zonnepanelen. Naast de plaatsing van de installatie door onze partners bekijken we met u alle aspecten die van belang zijn om het project tot een goed einde te brengen. Zo begeleiden we u in de aanpassingen die nodig zijn aan uw elektrische installatie en bieden we u een oplossing voor de terugkoop van de elektriciteit die u zult injecteren op het net. Als stabiele speler bieden we u een kwalitatieve installatie aan een scherpe prijs aan.

Voor sommige bedrijven betekent de installatie van zonnepanelen een serieuze investering, terwijl ze wel over een grote dakoppervlakte beschikken en er veel besparingspotentieel is, gezien hun energieverbruik.

De oplossing? Opteren voor een derde-investeerdersformule.

Daarom heeft ENGIE Electrabel, na de lancering van een aanbod voor particulieren in augustus, nu met specialist Orka een nieuwe dochteronderneming opgericht:

ENGIE SUN4BUSINESS.

Ze biedt bedrijven een zonnepaneleninstallatie aan via een derde-investeerdersmodel. Een all-in aanbod voor een gebruiksklare oplossing.

Hoe werkt het derde-investeerdersaanbod?

“ENGIE SUN4BUSINESS regelt alles”, zegt Françoise Sotiau, Project Manager Distributed Generation B2B bij ENGIE Electrabel. “Wij investeren in de aankoop van het materiaal, de bouw en de installatie van de zonnepanelen. We staan ook in voor het onderhoud, de aanvraag van groenestroomcertificaten volgens de wetgeving van het gewest en alle juridische aspecten.”

Concreet betekent dit dat het bedrijf geen eurocent op tafel moet leggen bij het installeren van de zonnepanelen. Het behoudt dus zijn kapitaal om te investeren in zijn groei. En zijn elektriciteitsfactuur daalt! Die besparing is mogelijk omdat ENGIE SUN4BUSINESS tijdens de volledige duur van het contract een oppervlakterecht heeft op de daken waar de panelen zijn geïnstalleerd en de geproduceerde elektriciteit voor een lagere dan de normale prijs aan het bedrijf verkoopt (zie kader).

En tot slot wordt het bedrijf op het einde van het contract eigenaar van de installatie. “Dat levert nog meer winst op, want de elektriciteit die het bedrijf produceert, kost bijna niets meer, op de kosten voor het onderhoud van de panelen na”, merkt Françoise Sotiau op.

Om voor beide partijen rendabel te zijn, moet het project in het kader van een derde-investeerdersmodel aan een aantal criteria voldoen. Die hebben betrekking op de afmetingen van de installatie, de prijs die het bedrijf momenteel betaalt voor elektriciteit en het elektriciteitsverbruik.

Interesse in zonnepanelen?

Hebt u interesse in zonnepanelen en wilt u de mogelijkheden voor uw bedrijf graag bekijken? Neem contact op via www.engie-electrabel.be/B2Bcontact .

of stuur een e-mail naar sun4business@engie.com . We bekijken samen met u vrijblijvend de mogelijkheden waarop we ook uw bedrijf van de zon kunnen laten genieten.

Zonnepanelen, een rendabele formule

 

ECOREPORTAGE Nieuwe mogelijkheden zonnepanelen voor bedrijven
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x