ecoTips BIZZCLUB over ethisch beleggen (is voor iedereen) - 22/10

23 april 2018

Op 22 oktober 2018 organiseert ecoTips Bizzclub een interessante infoavond over ethisch beleggen. We konden daarvoor Siem de Ruijter strikken. Siem is co-auteur van het boek 'Ethisch beleggen is voor iedereen.' Ken je nog niets van beleggen of ben je al een ervaren rot? Tijdens deze avond kom je alles te weten over ethisch beleggen. Mis het niet op 22 oktober in Leuven!

Goed nieuws voor snelle inschrijvers

Dankzij de uitgever van 'Ethisch Beleggen is voor Iedereen', Lannoo Campus, ontvangen de eerste 20 aanmeldingen het boek helemaal GRATIS. Als dat geen motivatie is om snel in te schrijven.

Omdat steeds meer mensen vragen hebben over ethisch beleggen maar niet goed weten hoe er aan te beginnen, organiseert ecoTips deze infoavond. Want er zijn nogal wat misverstanden over ethisch beleggen. En die zullen we op 22 oktober 1 voor 1 ontmaskeren en uit de weg ruimen. We doen daarvoor beroep op Siem de Ruijter.

Wie is Siem de Ruijter?

Siem de Ruijter is master in de Handelswetenschappen. Hij is verbonden aan UC Leuven-Limburg en doceert al meer dan tien jaar vakken rond beleggen. Hij werkte eerder als relatiebeheerder beleggen bij Bacob Bank en aan de Hogeschool West-Vlaanderen. In 2011 verscheen van hem het handboek Beleggingsleer, dat hij samen schreef met Jan Van Doorslaer. Vorig jaar was hij co-auteur van het boek 'Ethisch Beleggen is voor iedereen.' 

In 2017 publiceerde ecoTips al een recensie over het boek 'Ethisch beleggen is voor iedereen.'

Infomarkt en experten aan het woord

Naast de presentatie van Siem is het natuurlijk belangrijk om kennis te maken met de aanbieders van ethisch beleggen. Daarom voorzien we een infomarkt waar je met al je vragen terechtkan bij de experten die dagdagelijks bezig zijn met ethisch beleggen. 

Incofin cvso is een Belgisch investeringsfonds met een sociaal oogmerk. Via 50 lokale financiële partners in ontwikkelingslanden steunt het fonds 3,2 miljoen gedreven micro-ondernemers.

Incofin cvso heeft als doel zoveel mogelijk mensen met een laag inkomen te bereiken en te helpen, en de duurzaamheid van projecten te garanderen. Daarom biedt het fonds naast financiering ook technische ondersteuning op maat aan haar financiële partners.

Als je – net als de meer dan 2115 aandeelhouders van Incofin cvso – je schouders mee onder microkredieten zet, geniet je van een financieel én sociaal rendement. Dit kan al vanaf € 130,20. Meer informatie vind je op www.incofincvso.be.


Hoe kan u er zeker van zijn dat Van Lanschot verantwoord belegt? 

Eenvoudig: door onze transparantie. Dat kunnen we bij hoog en laag beweren, maar dan weet u nog niet veel meer. Daarom zien we die transparantie in ons handelen graag bevestigd door een externe instantie. We zijn dan ook heel trots dat Forum Ethibel voor het 6de jaar op rij Van Lanschot Kempen als verantwoord belegger en als bank met een verantwoord bankbeleid certificeert. Voor ons erg belangrijk, want we zijn overtuigd dat we enkel met een goed beleid kunnen focussen op onze klanten. Voor u essentieel, want u kan er van op aan dat als u bij Van Lanschot belegt, u bankiert bij een verantwoorde private bank.

De keuzes die je vandaag maakt voor je geld bepalen mee hoe de wereld er morgen uitziet. Daarom kiest vdk bank al jaren voluit voor een duurzaam ethische aanpak. We steunen je doorheen je leven, maar kijken tegelijk naar wat goed is voor de wereld rondom jou.

vdk bank is de no-nonsense bank die kan beantwoorden aan de behoefte van de bewuste meerwaardezoeker met een duurzaam aanbod, fair advies en persoonlijk contact.

Wij focussen ons op wat je écht nodig hebt en nemen de tijd om naar jou te luisteren. Kortom, een bank die weet wat telt: dat je geld veilig wordt beheerd en alleen wordt geïnvesteerd in zaken die jij waardeert. Want in een wereld die draait om rendement, investeren wij voluit in mensen.Voor wie is deze ecoTips Bizzclub bedoeld en wat zal je te weten komen?

Iedereen die meer wil weten over ethisch beleggen is bij deze Bizzclub aan het juiste adres; zowel diegenen die totaal leek zijn in beleggen als diegenen die al actief zijn als belegger.

Belangrijk is dat je als deelnemer meer wil weten over de inhoud van ethisch beleggen, wat de verschillen in aanpak en focus bij verschillende beleggingsinstanties zijn, hoe je voor jezelf uitmaakt wat voor jou belangrijk is in beleggen, hoe je praktisch van start gaat en welke vragen je je beleggingsadviseur best op voorhand stelt.


Praktisch

  • Inschrijven via deze link
  • Maandag 22 oktober
  • Leuven, gebouwen UCLL: Geldenaaksebaan 335, 3001 Heverlee. Toegankelijkheid check je hier.
  • Onthaal 18.30 u.
  • Start programma stipt om 19 u.
  • Siem De Ruijter: Wat is ethisch beleggen? Welke principes zijn belangrijk? 11 misverstanden ontmaskerd! Waar moet ik op letten wanneer ik wil starten met ethisch beleggen? Hoe begin ik er concreet en praktisch aan?
  • Bij welke beleggingsinstellingen en contactpersonen kan je terecht wanneer je wil starten met ethisch beleggen? De spelers in deze markt stellen zichzelf voor. Je kan ook terecht op de infomarkt over ethisch beleggen.
  • Vragenronde 
  • Receptie en netwerking

Inschrijven is verplicht! Dat doe je via deze link.

Kostprijs ecoTips Bizzclub 22 oktober 2018

Abonnees van ecoTips hebben gratis toegang tot 1 ecoTips Bizzclub per jaar (voor 1 persoon). Dit is inbegrepen in hun abonnement van 65 euro. OPGELET! Indien je als abonnee inschrijft maar niet komt opdagen, sturen we je alsnog een factuur van 60,5 euro voor de gemaakte kosten.

Andere deelnemers betalen 50 euro (60,50 euro incl. btw) voor deze ecoTips Bizzclub. Schrijf 60,5 euro over op ING-rekening IBAN: BE28 3350 3225 9620 met SWIFT / BIC: BBRUBEBB met vermelding 'ecoTips Bizzclub 22/10 + je naam'.

Op 27 september organiseren we een Bizzclub met bezoek aan een saneringswerf. Lees er hier meer over.

ecoTips BIZZCLUB over ethisch beleggen (is voor iedereen) - 22/10

Meer items
Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x