ENERGIE - Windsector wil miljard Euro investeren in Vlaamse economische relance

10 juli 2020

ENERGIE - Windsector wil miljard Euro investeren in Vlaamse economische relance

De Vlaamse windenergiesector wil de komende jaren minstens een miljard euro investeren in de economische relance, op voorwaarde dat de investeringszekerheid voldoende gegarandeerd blijft. Dat laat de VWEA weten in een persbericht.

De Vlaamse windenergiesector, verenigd in VWEA, voorziet om over de komende 10 jaar minstens een miljard Euro te investeren. Dat komt overeen met een jaarlijkse groei van 100 MW aan geïnstalleerd vermogen. Het gaat zowel over nieuwe windparken als over het geleidelijk vervangen van windturbines die einde levensduur zijn. Deze ambitie sluit perfect aan bij de doelstelling die de Vlaamse Regering in haar regeerakkoord heeft neergeschreven.

Investeringen in windenergie passen volledig binnen het streven naar een circulaire economie dankzij een vermindering van de afhankelijkheid van primaire grondstoffen, de bestrijding van de klimaatverandering, de bijdrage aan de lokale en duurzame elektriciteitsbevoorrading, schonere lucht en minder waterverbruik voor de opwekking van elektriciteit.

Niet onbelangrijk in het huidige economische klimaat: de windenergiesector in Vlaanderen staat voor meer dan 3.000 jobs in Vlaanderen en is dus een belangrijke motor voor de economische relance post-COVID-19. De sector wil deze werkgelegenheid versterken en verder uitbreiden.

De rest van dit artikel is voorbehouden voor abonnees.
              

ENERGIE - Windsector wil miljard Euro investeren in Vlaamse economische relance
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x