Initial introduceert 'wassen zonder water' als eerste in Europa

Initial introduceert 'wassen zonder water' als eerste in Europa

Initial introduceert als eerste in Europa het 'wassen zonder water' voor bedrijfskleding. De wasserij van Initial in Lokeren neemt daarvoor vanaf april een nieuwe en revolutionaire machine in gebruik die de kledij wast met vloeibare koolstofdioxide (LCO2). Deze innovatieve techniek is goed nieuws voor de levensduur van bedrijfskleding, de gezondheid van werknemers én voor het milieu.

Veilig en slijtvast

Het nieuwe wasproces is geschikt voor zowel industriële werkkleding die moet voldoen aan specifieke veiligheidseisen, als voor front-officekleding (gedragen in winkels of kantooromgevingen). 'Wassen zonder water' gebeurt onder gecontroleerde omstandigheden met LCO2. Dit proces doet de vezels van kleding niet zwellen, waardoor de kleding minder slijt, niet krimpt en er geen negatief effect is op de kleur. Drogen van de kleding – ook een belangrijke oorzaak van slijtage – is niet nodig. Bij het verminderen van de druk in de wasmachine krijgt de LCO2 weer zijn gasvorm en is de kleding direct droog. Zo behoudt de kledij haar kwaliteiten en gaat ze langer mee.

Bovendien levert dit nieuwe wasproces van Initial een veel hogere decontaminatiewaarde. De nieuwe wasmethode van Initial verwijdert 98 procent van de PAK’s (Polyaromatische koolstoffen); dat is veel meer dan bij wassen met water. Dit is met name van belang voor bedrijfskleding die wordt blootgesteld aan chemische verontreiniging, zoals brandweerkleding of kleding die in de zware industrie gedragen wordt. Het LCO2-wasproces draagt zodoende bij aan een gezondere werksituatie voor de drager van de kleding.

Duurzaam

Er komt geen water te pas aan wassen met LCO2. Daardoor is het wasproces veel minder belastend voor het milieu. De nieuwe techniek levert per wasbeurt een energiebesparing op van zestig procent ten opzichte van een klassieke machine. Bovendien is de gebruikte LCO2 voor 98 procent herbruikbaar voor een volgende wasbeurt.

De LCO2-wasmachine van Initial wordt geleverd door TERSUS®. In de Verenigde Staten wordt deze LCO2-wasmachine al door verschillende bedrijven gebruikt. Initial is het eerste bedrijf in Europa dat dit unieke wasproces aanbiedt via het gepatenteerde TERSUS® Barrier System.

Meer informatie:

www.initialservices.be

www.tersussolutions.com

Bron: Initial

 

 

 

 

Initial introduceert 'wassen zonder water' als eerste in Europa
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x