INNOVATIE - Urban Crop Solutions lanceert nieuwe versie van Modulex Plant Factory

1 september 2020

INNOVATIE - Urban Crop Solutions lanceert nieuwe versie van Modulex Plant Factory

Het jonge Waregemse bedrijf Urban Crop Solutions heeft een nieuwe versie van zijn Modulex Plant Factory gelanceerd. De Modulex Plant Factory is een ingenieus kweekoppervlak voor gewassen en groenten, die kan bijdragen aan het bereiken van enkele van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

De SDG’s waar de nieuwe technologie interessant voor is, zijn de SDG 2, 6 en 8, ofte ‘Geen honger’ - waar onder meer de promotie van duurzame landbouw onder valt -, ‘Schoon water en sanitair’ en ‘Waardig werk en economische groei’. Met de Modulex Plant Factory hoopt Urban Crop Solutions komaf te maken met enkele problemen waar veel telers van gewassen en groenten vandaag nog steeds mee te maken krijgen: hoge investeringskosten voor installaties, hoge loonkosten omdat niet alles geautomatiseerd verloopt en de beperkte flexibiliteit van de installaties. Kortom; de Molulex Plant Factory helpt de telers efficiënter te produceren.

De Modulex Plant Factory 2.0 werd ontwikkeld op basis van de ervaringen van gebruikers van de eerste versie. Urban Crop Solutions gelooft dat de nieuwe versie een pak logischer werkt. Vooral de schaalbaarheid is een belangrijke troef. De Modulex Plant Factory bestaat sowieso uit twee kweekmodules, maar die capaciteit kan opgedreven worden tot 64 modules. Eén kweekmodule bevat 86 m² kweekoppervlak en levert ongeveer 6 ton verse groenten per jaar op. Elke afzonderlijke module heeft een onafhankelijk klimaat- en voedingssysteem, waardoor de mix van groenten en gewassen kan worden aangepast aan de behoeften van de klant.

De rest van dit artikel is voorbehouden voor abonnees.

INNOVATIE - Urban Crop Solutions lanceert nieuwe versie van Modulex Plant Factory
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x