Inrichting gebouw Energyville van start

Inrichting gebouw Energyville van start

In december leggen de aannemers in Thor Park de laatste hand aan de gevel van het energieneutrale gebouw van EnergyVille dat de toekomstige thuisbasis van energie-onderzoekers van VITO, KU Leuven en imec zal vormen. "Volgende stap is de inrichting van kantoren en labo’s," vertelt COO Bert Gysen, "en daarna kunnen we verhuizen, dat zal rond april zijn." Tijdens een bescheiden kerstfeestje voor de ‘mensen die toevallig vandaag aanwezig zijn op Thor Park’ wordt alvast de gedenkplaat in de inkomhal geplaatst om de sponsors van het gebouw te bedanken: het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling EFRO en Agentschap Ondernemen - in aanwezigheid van de investeerders in Campus EnergyVille NV: Holding Wetenschapspark Waterschei (KU Leuven, LRM en Stad Genk), imec, POM Limburg en VITO.

logo-energyville.gif

"Dankzij de unieke constructie zal samenwerking letterlijk afgedwongen worden," zegt Bert Gysen. We brengen hier meer dan 200 onderzoekers onder die samen aan de ontwikkeling van een nieuwe energie-economie in Vlaanderen en Europa werken. Vandaar ook de ondersteuning door EFRO, en Agentschap Ondernemen, die zich achter initiatieven scharen die regio’s tot leven brengen. "We willen in Thor Park een aantrekkingspool vormen voor een nieuwe bedrijvencluster rond energie."

"We verwachten veel bezoekers na de officiële opening," vertelt CEO Ronnie Belmans van EnergyVille. "Het is dan ook een fascinerend gebouw dat niet alleen labo’s huisvest, maar ook zelf een labo is. We hebben laadpalen voor elektrische wagens, zonnepanelen, een weerstation, een slimme gebouwsturing, … allemaal cutting-edge technologie die ons ondersteunt bij ons onderzoek naar slimme gebouwen en steden. Door hun flexibele installatie kunnen we ook altijd nieuwe ontwikkelingen toevoegen en uittesten in samenwerking met de industrie."

11745938_954922951247320_5496652023159327912_n.jpg

"Op termijn willen we van heel Thor Park een energielabo maken," kadert Wim Dries, burgemeester Stad Genk. "Samen met  EnergyVille en de bevoegde ministers onderzoeken we of en hoe we van dit park een regelluwe zone kunnen maken, waar bedrijven vrij kunnen experimenteren met variabele energieprijzen, een eigen energiemarkt, het gedeelde warmtenetwerk… Alle energiebedrijven die we hier aantrekken, krijgen op die manier meteen de faciliteiten om hun vooruitstrevende producten en diensten te testen."

Meer informatie via www.campusenergyville.be

(bron: Energyville)

Inrichting gebouw Energyville van start
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x