INTERVIEW – Gebouwenverwarming: van ketelmodel naar geïntegreerd systeem

12 februari 2019

INTERVIEW – Gebouwenverwarming: van ketelmodel naar geïntegreerd systeem

Of het nu gaat om kantoren, bedrijfsgebouwen, appartementsgebouwen, woonzorgcentra ..., de energievraag in gebouwen is steeds een combinatie van elektriciteit en warmte. De technologie die achter deze vraag zit, wordt echter steeds complexer. Wij interviewden Jan Deklerck, productmanager bij Remeha over deze evolutie. 

Van vroeger tot nu

Vroeger zorgde een grote verwarmingsinstallatie met grote ketel, voor de verwarming van een groot gebouw. Was de ketel stuk, dan installeerde je een nieuwe. Nu wordt het allemaal veel complexer, in design, engineering, installatie en dus ook in onderhoud”, zegt Jan Deklerck, productmanager bij Remeha. Bij Remeha kunnen ze het weten. Het bedrijf heeft een lange traditie. Een van de bedrijven die het huidige Remeha voorafgaan, maakte in de zeventiende eeuw stoomketels. De corebusiness van het bedrijf is vandaag nog steeds de gascondensatieketel. In 2011 startte het bedrijf ook in België (in Wommelgem). Vanaf 2014 bundelen de merken Brötje, Chappée, Oertli en Remeha de krachten en vormen één organisatie die zowel de particulier en installateur bedient via de groothandel als de commerciële klanten via eigen vertegenwoordigers.

Duurzame energie, ingewikkelde installatie

Dringend de koolstofvoetafdruk verminderen, dat betekent minder energie verbruiken en efficiënter omgaan met de energie die we nog nodig hebben...

Verder lezen?

Dit is een extra ecoTips-artikel, exclusief voor abonnees. Heb je reeds een abonnement? Dan vind je het volledige artikel terug bij het Extra Nieuws en in onze nieuwsbrief voor abonnees. Nog geen abonnement? 

Mis onze aankomende artikels niet en neem een abonnement op ecoTips!

Voor 65 euro krijg je:

  • 4 keer per jaar een gedrukt magazine in de bus
  • Online toegang tot het magazine
  • 10  ecoTips Bizznews 4 members-nieuwsbrieven in je mailbox, met extra artikels en reportages
  • 11 ecoTips Bizznews 4 all-nieuwsbrieven in je mailbox
  • 1 toegangticket voor een ecoTips Bizzclub naar keuze, ter waarde van 50 euro (60,5 incl. btw)

INTERVIEW – Gebouwenverwarming: van ketelmodel naar geïntegreerd systeem
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x