KLIMAAT - Nieuw soort veevoeder reduceert methaanuitstoot rundvee

20 oktober 2020

KLIMAAT - Nieuw soort veevoeder reduceert methaanuitstoot rundvee

Arvesta brengt met Euroclim een nieuw en innovatief veevoeder op de markt dat de methaanuitstoot bij vleesvee tot 30% doet afnemen. Bij melkvee zorgt het voor een daling van 15% van het broeikasgas. Het veevoeder betekent een nieuwe stap naar klimaatneutrale landbouw.

De Europese Green Deal maakt van duurzaamheid een prioriteit: tegen 2050 moet ons continent klimaatneutraal zijn. Europa verplicht alle lidstaten om actie te ondernemen met concrete reductiedoelstellingen tegen 2030. De landbouwsector engageert zich vandaag al en zoekt actief naar milieuvriendelijke oplossingen. Daarbij staat de methaanuitstoot terugdringen hoog op de agenda: volgens het Vlaamse Convenant Enterische Emissies Rundvee moet de methaanuitstoot tegen 2025 met 26% gedaald zijn.

Met een nieuw en innovatief veevoeder onder het label Euroclim biedt Arvesta hierop nu een antwoord. Het Euroclim-veevoeder doet de methaanuitstoot bij vleesvee tot 30% afnemen en bij melkvee tot 15%. Dat effect wordt vooral bewerkstelligt door toevoeging van geĂ«xtrudeerd lijnzaad aan het voeder, wat voor een betere vertering zorgt in de pens.

De rest van dit artikel is voorbehouden voor abonnees.

KLIMAAT - Nieuw soort veevoeder reduceert methaanuitstoot rundvee
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x