MILIEU – Net opgestarte verwerkingssite harde kunststoffen verdubbelt capaciteit in 2019

15 april 2019

MILIEU – Net opgestarte verwerkingssite harde kunststoffen verdubbelt capaciteit in 2019

Groot nieuws in Lanaken: het Nederlandse Van Werven opende in september een nieuwe sorteer-, was- en maallijn waarmee het 40 verschillende types harde kunststof van elkaar kan scheiden en er opnieuw grondstoffen van maakt. Goed voor een investering van 2,5 miljoen euro voor de productie van 20.000 ton secundaire grondstoffen per jaar of een vermeden jaarlijkse CO2-uitstoot van 50.000 ton. 

En gedreven zoals de familieonderneming is, doen ze er nog een schep bovenop: “Volgend jaar verdubbelen we de productie en installeren we een nieuwe lijn naast de huidige”, klinkt het. “Maar dit kunnen we niet alleen. Het kan enkel als burger, gemeenten en intercommunales de globale doelstellingen van de Verenigde Naties mee helpen realiseren.” Nochtans horen we vanuit de recyclagesector vooral klagen over het gebrek aan interesse in gerecycleerde producten. ecoTips wilde dus graag weten welke kip met gouden eieren Van Werven gevonden heeft. We spraken met Peter Brughmans, purchase consultant voor Van Werven België.

Vallen en opstaan

Het laatste jaar zijn duurzaamheid en circulaire economie alomtegenwoordig in de berichtgeving. Dat zou ons bijna doen vergeten dat dit nog maar een recent fenomeen is en dat veel aandacht niet meteen gelijk staat met veel succes. Daar is Van Werven een sprekend voorbeeld van...

Verder lezen?

Dit is een extra ecoTips-artikel, exclusief voor abonnees. Heb je reeds een abonnement? Dan vind je het volledige artikel terug bij het Extra Nieuws en in onze nieuwsbrief voor abonnees. Nog geen abonnement? 

Mis onze aankomende artikels niet en neem een abonnement op ecoTips!

Voor 65 euro krijg je:

  • 4 keer per jaar een gedrukt magazine in de bus
  • Online toegang tot het magazine
  • 10  ecoTips Bizznews 4 members-nieuwsbrieven in je mailbox, met extra artikels en reportages
  • 11 ecoTips Bizznews 4 all-nieuwsbrieven in je mailbox
  • 1 toegangticket voor een ecoTips Bizzclub naar keuze, ter waarde van 50 euro (60,5 incl. btw)

MILIEU – Net opgestarte verwerkingssite harde kunststoffen verdubbelt capaciteit in 2019
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x