MILIEU - Uw plastic folie sorteren? Valipac en Nic Balthazar tonen hoe het moet.

25 september 2020

MILIEU - Uw plastic folie sorteren? Valipac en Nic Balthazar tonen hoe het moet.

Belgische bedrijven sorteren steeds beter. Toch is er nog heel wat marge, zeker wat betreft plasticfolie. Uit een analyse van Valipac blijkt dat vandaag maar liefst 25.000 bedrijven hun folie nog niet sorteren. Daardoor wordt 34.000 ton plastic per jaar niet gerecycleerd. Valipac lanceert in september dan ook een communicatiecampagne met concrete tips om bedrijven hierin te coachen. ‘Bedrijfscoach’ van dienst is tv-persoonlijkheid, filmregisseur en voorvechter van het milieu Nic Balthazar.


Verhoogde recyclagedoelstellingen

De recyclagepercentages voorzien door het vernieuwde Interregionaal Samenwerkingsakkoord zijn bijzonder ambitieus. Voor karton, hout en metaal zou dat geen probleem mogen stellen. Die stromen worden vandaag al vrij goed selectief ingezameld. Maar het schoentje knelt bij plastic.

In België zal de minimumdrempel voor de recyclage van bedrijfsmatige plastic verpakkingen geleidelijk worden opgetrokken tot 50% in 2021, 55% in 2023 en 65% in 2030. Met een recyclagepercentage van 45,8% in 2018 voor bedrijfsmatige plastic verpakkingen, is het duidelijk dat de industrie voor een grote uitdaging staat en dat alle partijen betrokken bij dit proces intensief zullen moeten samenwerken om deze uitdaging aan te gaan. En Valipac is vastbesloten om hen hierin te helpen.


De rest van dit artikel is voorbehouden voor abonnees. MILIEU - Uw plastic folie sorteren? Valipac en Nic Balthazar tonen hoe het moet.
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x