Nieuwe uitgever en hoofdredacteur voor ecoTips in 2016

Nieuwe uitgever en hoofdredacteur voor ecoTips in 2016

ecoTips is 20 in 2015. Tijd dus, dacht uitgever Guido Redant, om ecoTips klaar te maken voor de volgende 20 jaar. Nieuwe uitgever Pergamino neemt de uitdaging aan.

Veranderend ecolandschap

Duurzaamheid betekende 20 jaar geleden niet hetzelfde als nu. Was ecoTips in 1995 nog veelal gefocust op alle nieuwe milieu- en bodemwetgeving die op de bedrijven afkwam, dan is het in die 20 jaar geëvolueerd naar een magazine dat de trends in duurzaamheid volgt. Dat blijkt ook uit de thema's die ecoTips behandelt:

  • ecoTECHNICS
  • ecoFINANCE
  • ecoKNOWLEDGE
  • ecoDESIGN
  • ecoNETICS
  • ecoSTHETICS

En ook het medium zelf veranderde. Meer dan ooit is een magazine een combinatie tussen de offline printversie en de online nieuwsversie. Met uiteraard regelmatig e-nieuwsbrieven voor de lezers die echt de vinger aan de pols willen houden.

Hilde De Wachter, zaakvoerder van Pergamino, verwoordt het als volgt: "Mensen die professioneel met ondernemen en duurzaamheid bezig zijn, moeten weten hoe de wereld evolueert. Ze moeten kunnen ontdekken hoe zij hun bedrijf daarin kunnen inschakelen en op welke manier ze het kunnen verduurzamen. Dat is het doel dat wij met ecoTips nastreven: ondernemers, milieuprofessionals, onderzoekers, overheden, iedereen die interesse heeft in duurzaamheid en bedrijven, die informatie geven die hen inspireert om zelf aan de slag te gaan. Door praktijkvoorbeelden te brengen, onderzoeksresultaten te bekijken, innovaties tegen het licht te houden, projectmogelijkheden te suggereren. Het is alleszins een weg die alle bedrijven zullen inslaan de komende jaren. Hen daarin kunnen begeleiden door hen tips aan te reiken en te wijzen op bepaalde evoluties, is een heel interessante taak, die wij met heel veel plezier ter harte nemen."

De uitgebreide versie van het interview met de huidige uitgever Guido Redant en de nieuwe uitgever, Hilde De Wachter, bekijk je hieronder.

 

 

Meer info over Pergamino?

Meer info over Pergamino, vind je op de website www.pergamino.be . Het bedrijf werd eind 2010 opgericht en specialiseert zich in storytelling en content marketing. Het uitgeven en inhoudelijk vormgeven van een magazine als ecoTips, past daar perfect in.

De medewerkers van Pergamino hebben zelf een verleden in de milieusector, als milieucoördinator, bodemdeskundige en kwaliteitsdeskundige. Ze zijn gebeten door wetenschap en techniek.

Neem contact op via info@ecotips.org of +32 13 29 46 04.

 

Nieuwe uitgever en hoofdredacteur voor ecoTips in 2016
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x