Objectief infoplatform over warmtepompen

Objectief infoplatform over warmtepompen

ATTB (Belgische sectorassociatie voor thermische technieken) en WPAC (de beroepsfederatie van warmtepompleveranciers) lanceerden www.infowarmtepomp.be: de eerste Belgische website die een concreet, niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen over warmtepompinstallaties.

Alles over warmtepompen

Warmtepompen zetten natuurlijke warmte uit de grond, de lucht of het water om in warmte voor je centrale verwarming of sanitair water. Deze vorm van hernieuwbare energie is interessant voor het milieu, je comfort én je portemonnee. Het rendement van een warmtepomp is immers hoog: tot 80 procent van de geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving...gratis en C02-vrij.

Alles weten over warmtepompen? Dan is er dit nieuwe infoplatform, een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen (leden van ATTB  en WPAC).

Objectieve info

Waarom zou ik een warmtepomp installeren? Welke soorten warmtepompen bestaan er? Hoe werkt een warmtepomp precies? En op welke premies kan ik een beroep doen?

Voor een niet-merkgebonden antwoord op deze en tal van andere vragen kan je vanaf nu terecht op infowarmtepomp.be.

In de loop van 2016 vind je hier ook een tool waarmee je het energie- en CO2-verbruik van een warmtepomp kan vergelijken met de klassieke fossiele verwarmingssystemen. 

Warmtepompeigenaars aan het woord

Op de website staan tal van getuigenissen van mensen die al een warmtepomp hebben. Zij vertellen eerlijk en concreet waarom zij voor een bepaald type warmtepomp kozen en wat zij met de installatie ervan bereikt hebben.

Heb jij al een warmtepomp? Deel jouw ervaringen via het invulformulier. 

Objectief infoplatform over warmtepompen
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x