Pop-up tentoonstelling Resource 4: dit is geen afval!

23 februari 2016

Pop-up tentoonstelling Resource 4: dit is geen afval!

Op 19 en 20 maart in AA Dock’s Anderlecht

Resource 4 is een originele pop-up expo in Anderlecht rond het hergebruik van afval in kunst of het transformeren tot kunst. Het verzamelt uitsluitend Belgische kunstenaars die dit concept van upcycling toepassen in de disciplines kunst, design, mode en muziek. De gratis expositie vindt plaats in het weekend van 19 en 20 maart 2016 in AA Dock’s in Anderlecht. Organisator is duurzaam grondstoffenbeheerder SUEZ, die actief is in zowel afval- als waterbeheer. Via deze tentoonstelling wordt het principe van de circulaire economie, waarbij afval maximaal wordt opgewaardeerd, op een verrassende manier in de kijker gezet.

Resource 4 bundelt het werk van Belgische kunstenaars die afval transformeren tot kunstwerken, design, kleding, accessoires en originele muziekinstrumenten. Afval krijgt bij hen een nieuw leven. Dat is upcycling,  het centrale thema van deze pop-up expo. Het werk van een twintigtal kunstenaars kan je in het weekend van 19 en 20 maart bewonderen in AA Dock’s in Anderlecht. Met deze opvallende expo wil organisator SUEZ het duurzaam concept van de circulaire economie op een bijzondere manier bij het brede publiek introduceren.

We kunnen de lineaire consumptiemaatschappij alleen intomen als we ons afval maximaal transformeren tot secundaire grondstoffen of hernieuwbare energie. We moeten deze met andere woorden in ons productieproces opnieuw opnemen,” vertelt Philippe Tychon, General Manager SUEZ Recycling and recovery, Belgium & Luxemburg. “Upcycling is hiervan het perfecte voorbeeld, dat door de kunstenaars, aanwezig op Resource 4, uniek wordt gedemonstreerd. We willen dat onze bezoekers na afloop anders aankijken tegen afval en thuis gemotiveerd blijven sorteren of zelf gaan recycleren zodat ieder op zijn manier bijdraagt aan de circulaire economie.”

Om het publiek actief deel te laten nemen aan wat SUEZ de ‘resource revolution’ noemt, zijn in het programma daarom ook workshops opgenomen waar jong en oud met afval aan de slag gaat en zelf nieuwe kunst, design, mode of muziekinstrumenten in elkaar bricoleert. De workshops vinden plaats op zaterdag 19 en zondag 20 maart om 10u (Lab 4 Art), 12u (Lab 4 Design), 14u (Lab 4 Fashion) en 16u (Lab 4 Music).

Vizoog-1.jpg

Ook Jan Van Craesbeeck van VIZOOG, die de covers voor ecoTips in 2016 verzorgt, neemt deel aan Resource 4. (foto: VIZOOG)

Resource 4: praktisch

Zaterdag 19 maart, van 10u tot 22u, en zondag 20 maart, van 10u tot 20u, in AA Dock’s, Internationalelaan 7, 1070 Brussel.

Toegang: gratis

Info en inschrijven workshops: www.resource4.be

(bron: Resource 4)

Pop-up tentoonstelling Resource 4: dit is geen afval!
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x