The future's so bright I've got to wear shades (ecoTips dec/jan)

The future's so bright I've got to wear shades (ecoTips dec/jan)

Voorwoord editie ecoTips 15.6, december 2015 / januari 2016 

Je hebt het laatste nummer van 2015 in handen. Meteen ook het laatste nummer met Recorder als uitgever. ecoTips werd 20 jaar in 2015. Guido besliste dat het tijd was om voor de volgende 20 jaar een nieuwe weg te kiezen. Voor ecoTips magazine en voor zichzelf. En die nieuwe weg, die loopt voor ecoTips langs Pergamino als uitgever, met ondergetekende als hoofdredacteur. 

Niet eenvoudig lijkt het me, om na 20 jaar je kind uit handen te geven. Maar zoals het ook met echte kinderen gaat: op een dag moet je ze loslaten. Want je wil ze toch ook niet voor altijd in huis houden natuurlijk … 

Dus daarom koos ik als titel voor mijn eerste voorwoord ‘The future’s so bright, I’ve got to wear shades.’* De toekomst ziet er goed uit voor Guido, die het nu wat rustiger aan kan gaan doen. Voor mezelf, want een nieuwe uitdaging, dat is altijd interessant. Een beetje ‘back to the roots’ wat het milieu- en duurzaamheidsthema betreft, en een variant op het thema, wat de hoofdredactie betreft. Ik ben namelijk ook hoofdredacteur van CAP Magazine, een tijdschrift voor paardenliefhebbers.

Voor jou als lezer staan er een aantal nieuwe ontwikkelingen voor ecoTips op stapel. Die zal je in 2016 stap voor stap ontdekken. Het belooft een inspirerend jaar te worden. 

Maar ook voor alle bedrijven en organisaties die met duurzaamheid bezig zijn, in België en internationaal, ziet de toekomst er veelbelovend uit. In december kwamen we tot een ambitieus klimaatakkoord in Parijs. Een beslissing die onze wereld en onze samenleving ingrijpend zal veranderen in de komende jaren. Al zal er nog veel ijs moeten smelten vooraleer we echt op de goede weg zijn. Maar toch, een akkoord van die omvang was onverhoopt en geeft dus heel veel hoop voor de toekomst. 

Geniet van deze ecoTips met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) als thema! 

Hilde De Wachter

Hoofdredacteur ecoTips

* ‘The future’s so bright’, is een song van Timbuk 3 die je hier kan beluisteren en bekijken. 

The future's so bright I've got to wear shades (ecoTips dec/jan)
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x