West-Vlaanderen krijgt 'Smart & Digital Factory'- applicatielab

West-Vlaanderen krijgt 'Smart & Digital Factory'- applicatielab

Het hightech ‘Smart & Digital Factory’-applicatielab opende in Kortrijk officieel zijn deuren. Dit lab, de achtste vestiging van technologiecentrum Sirris, vormt het eerste onderdeel van het West-Vlaamse centrum voor Machinebouw en Mechatronica. Met dit applicatielab willen Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen technologieapplicaties, onder meer in kader van Factories of the Future en Industrie 4.0, voor West-Vlaamse en Vlaamse bedrijven beschikbaar stellen.

Meer dan 40 procent van de Machinebouw en Mechatronica-industrie zit in West-Vlaanderen, terwijl minder dan 10 procent van onderzoek en technologische dienstverlening in dat domein zich in deze provincie bevindt. Daarom neemt Sirris, samen met POM West-Vlaanderen, het voortouw in de uitbouw van het nieuwe Machinebouw & Mechatronica centrum.

"Met onze nieuwe vestiging willen we de kmo's in West-Vlaanderen meenemen in de Industrie 4.0-beweging," bevestigt Herman Derache, algemeen directeur van Sirris. "De vestiging bevindt zich in het hart van het dichte kmo-netwerk rond mechatronica, én dichtbij de onderzoekspartners. Ze beschikt over de nodige kantoorruimte en labo's, met onder meer een demoruimte voor flexibele productieautomatisering."

Meer informatie: Sirris.be

Bron: Sirris

West-Vlaanderen krijgt 'Smart & Digital Factory'- applicatielab
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x