The Shift Partner in Duurzaamheid van ecoTips

Wie is The Shift?
Ons netwerk bestaat uit zo’n 375 bedrijven, NGO's, academische instellingen en overheidsdepartementen. We zijn ook het nationaal contactpunt voor de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), UN Global Compact en CSR Europe. Samen met onze leden en partnerorganisaties willen we innovatieve oplossingen creëren rond de grootste uitdagingen voor ons leefmilieu, onze maatschappij en onze economie.
Je vindt ons via The Shift website.

The Shift schaart zich achter de grote klimaatcampagne Sign for my Future

2019 zal de geschiedenisboeken ingaan als het jaar waarin de klimaaturgentie duidelijk tastbaar werd. The Shift schaart zich samen met bedrijfsleiders en middenveldorganisaties achter een grote nationale klimaatactie van wakkere burgers.

21 maart 2019

Lees meer

Opstart Green Deal

Duurzame logistiek draagt bij tot leefbare steden. Via een nieuwe Green Deal kan je samen met overheden, logistieke dienstverleners, sectorfederaties en andere organisaties werken aan meer emissievrije leveringen in onze stadskernen.

28 juni 2018

Lees meer

SDG-rondetafel

Hare Majesteit de Koningin zat opnieuw een ronde tafel voor met vertegenwoordigers van bedrijven die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling. Met deze derde ronde tafel onderstreepte de Koningin nogmaals het belang van de ambitieuze duurzame ontwikkelingsagenda binnen de Belgische privésector.

14 juni 2018

Lees meer

Leden stellen mee prioriteiten

Hoe zou onze maatschappij er moeten uitzien tegen 2030, wanneer de Sustainable Development Goals van de VN aflopen? Welke zaken willen we zeker veranderd zien? En wat nadien? Wij gingen hierover in debat met onze leden en de jongeren van Generation T.

11 juni 2018

Lees meer

Nieuwe voorzitter

Jacques Vandermeiren wordt de nieuwe voorzitter van ons duurzaamheidsnetwerk. De huidige CEO van het Havenbedrijf Antwerpen volgt vanaf 6 juni Thomas Leysen op, die na 3 jaar voorzitterschap de fakkel doorgeeft.

1 juni 2018

Lees meer

Infosessie Lidmaatschap Mei

Geïnteresseerd om samen met ons en onze leden mee te werken aan een duurzame maatschappij? Ontdek dan alle lidmaatschapsvoordelen bij The Shift tijdens deze infosessie.

12 maart 2018

Lees meer

Project: Good Food @ School

Onze voedinsgewoontes in België horen bij de meest ongezonde ter wereld. Samen met een aantal van onze leden willen we kinderen van jongs af aan betrekken bij de productie en consumtie van duurzame en gezonde voeding.

Lees meer

Project: Collective Impact Solutions

Meer dan vijftig bedrijven en tewerkstellingsorganisaties engageerden zich eind 2016 om samen meer kwetsbare personen duurzaam tewerk te stellen. Via ‘Collective Impact Solutions’ kunnen ze hun individuele initiatieven rond monitoring en on-the-job training bundelen. Zo maken ze de arbeidsmarkt beter toegankelijk voor laaggekwalificeerde jongeren, vluchtelingen en mensen met een beperking.

Lees meer

Project: Green Deal Circulair Aankopen

In juni 2017 lanceerde The Shift samen met Vlaanderen Circulair, BBL en VVSG de Green Deal Circulair Aankopen. Dit publiek-privaat lerend netwerk wil via het aankoopbeleid de transitie naar een circulaire economie helpen versnellen.

Lees meer

Terugblik op één jaar SDG Voices

In september 2016 stelden we samen met het FIDO acht organisaties aan om de SDG’s in België uit te dragen. We zijn ondertussen een jaar verder. Met tal van knappe acties maakten ze hun engagement tijdens de afgelopen maanden meer dan concreet. We blikken graag kort terug. Én vooruit!

1 januari 2018

Lees meer

Sustainable Partnership Award 2017

The Shift gaat ook dit jaar op zoek naar de meest inspirerende voorbeelden van co-creatie. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat. En de winnaars zijn bekend!

10 december 2017

Lees meer

5 SDG-projectclusters

The Shift helpt zijn leden op verschillende manieren partnerschappen uitbouwen. Ze doen dit op basis van hun SDG-ambities. Ontdek hier alle projecten richting "Change" binnen vijf SDG-clusters: Partnerships, Planet, People, Prosperity and Peace. Onze 5 SDG-projectclusters · Partnerships · Planet · People · Prosperity ...

Lees meer

Word lid van Generation T, het jongerennetwerk van The Shift

Generation T gaat sinds 2015 elk jaar op zoek naar de meest inspirerende duurzame jongeren in België. Zorg dat je er ook deel van uitmaakt!

6 augustus 2017

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x