Valipac Partner in Duurzaamheid van ecoTips

Als Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid organisatie voldoet Valipac aan de wettelijke verplichtingen van 7.200 klanten m.b.t. de preventie en het beheer van bedrijfsmatig verpakkingsafval.
Ontdek hier hoe Valipac de selectieve inzameling en de recyclage van bedrijfsmatige verpakkingsafval stimuleert.

Nieuwe mogelijkheden voor commerciële en industriële plasticverpakkingen

Hoewel de meeste Europese landen hebben geïnvesteerd in verwerkingscapaciteiten voor de huishoudelijke plastic verpakkingen (PET), is dit bijna niet het geval voor commerciële en industriële plastic verpakkingen. Valipac ging dus op zoek naar mogelijkheden voor deze verpakkingen.

1 september 2019

Lees meer

10 tips om beter te sorteren in je bedrijf

Wist u dat (niet-gesorteerd) restafval van bedrijven nog gemiddeld 50 procent materialen1 bevat die hadden kunnen gevaloriseerd worden als ze aan de bron waren gesorteerd?

10 juni 2019

Lees meer

De Greener Packaging Awards en de Get Smart (in) Packaging Awards slaan de handen in elkaar!

Voor zijn 5de editie heeft de Greener Packaging Awards de handen in elkaar geslagen met de kersverse Get Smart (in) Packaging Awards! Is duurzame ontwikkeling van fundamenteel belang voor uw bedrijf? Neem dan deel aan de allereerste editie van de Get Smart (in) Packaging Awards.

27 maart 2019

Lees meer

Wist u dat sorteren ook geld kan opbrengen?

Afval sorteren is voor alle bedrijven een wettelijke verplichting. Bedrijven die zich extra inzetten, verlagen niet alleen de kosten voor afvalophaling, maar kunnen ook genieten van de Valipac-premies voor het sorteren van hun bedrijfsmatig verpakkingsafval.

11 maart 2019

Lees meer

Ik sorteer in mijn bedrijf. U toch ook?

Bedrijfsrestafval bevat vaak nog heel wat valoriseerbare materialen. Correct gesorteerd aan de bron, hadden deze materialen nog een tweede leven kunnen leiden … tijd dus om dit ook in de praktijk te brengen. Valipac helpt u daarbij.

11 maart 2019

Lees meer

Oude krimphoezen recycleren tot nieuwe krimphoezen, het kan!

Krimphoezen die gebruikt worden om bouwmaterialen te verpakken worden al sinds 15 jaar ingezameld op bouwwerven in het kader van het Clean Site System. Maar wist u dat ze ook gerecycleerd kunnen worden tot nieuwe krimphoezen? Lees er hier alles over!

11 maart 2019

Lees meer

Hebt u al een verpakkingsdiagnose laten maken?

Hebt u een antwoord op deze vragen: Zijn uw verpakkingen recycleerbaar? Welke impact hebben ze op het milieu? NEEN? Dan is het tijd voor een afspraak met de adviseurs van Valipac.

11 maart 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x