Werner & Mertz Partner In Duurzaamheid van ecoTips

De WERNER & MERTZ GROUP werd opgericht in 1971 en is de pionier in duurzame en efficiënte schoonmaak- en reinigingsproducten voor sectoren zoals schoonmaakdienstverlening, voeding, gezondheidszorg, horeca en voedselverwerking.

Op deze pagina vind je meer info over WERNER & MERTZ, artikels, blogs en persberichten.
Wil je WERNER & MERTZ rechtstreeks contacteren?
Dat doe je via
infoS@werner-mertz.com

Drève Richelle 161 K box 29
1410 Waterloo

T: +32 (0)2 352 04 00

Werner & Mertz in 2019: 3 awards en nieuwe samenwerkingen en fabriek

Werner & Mertz heeft niet stilgezeten het afgelopen jaar. Met drie prijzen, 330 miljoen recycled PETflessen op de teller, nieuwe samenwerkingen en een nieuwe productiesite in thuisstad Mainz, was 2019 een bijzonder jaar voor de producent van schoonmaakmiddelen.

29 januari 2020

Lees meer

Reinhard Schneider, CEO Werner en Mertz, wint prestigieuze milieuprijs

Reinhard Schneider, CEO schoonmaakspecialist Werner & Mertz, wint prestigieuze Milieuprijs met doorgedreven duurzaamheidsstrategie en ecologische producten. De schoonmaakspecialist ziet het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om kunststof consequent te recyclen in een circulair systeem.

4 november 2019

Lees meer

Werner & Mertz wint Greener Packaging Award

Schoonmaakspecialist Werner & Mertz heeft in oktober 2019 de Greener Packaging Award gewonnen in Mechelen. Het bedrijf wint de prijs voor haar Well Feel-flessen, gemaakt uit 100% gerecycleerd plastic. De award is een samenwerking van Fost Plus, Valipack en Get Smart (In) Packaging.

28 oktober 2019

Lees meer

EVENT - Festival Dour gebruikt ecologische schoonmaakproducten

Schoonmaakproducent Werner & Mertz leverde voor het vierde jaar op rij ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten aan het Waalse festival Dour (10-14 juli 2019). Dour zet al sinds zijn begin in 1988 in op de duurzaamheid van hun festival.

16 juli 2019

Lees meer

DUURZAAMHEID - Werner & Mertz en Mondi veranderen samen de toekomst van de verpakking

Schoonmaakproducent Werner & Mertz en Mondi, een verpakkings- en papierbedrijf, hebben samen een recycleerbare, flexibele verpakking voorgesteld. Ze deden dat tijdens de tweede Packaging Summit in München.

24 april 2019

Lees meer

MVO - Samenwerking Green Key en Green Care Professonal om duurzaam wassen en schoonmaken te promoten

Om de ecologische voetafdruk in de hotelsector verder te verminderen, en om hun leden duurzame innovaties te kunnen brengen, is Green Key een samenwerking aangegaan met green care PROFESSIONAL op het gebied van duurzaam schoonmaken en wassen.

5 maart 2019

Lees meer

Werner & Mertz en Mondi lanceren begin 2019 een nieuw, 100% recycleerbaar ecopack van polyethyleen

Na een ontwikkelingsfase van vier jaar brengen Mondi en Werner & Mertz in 2019 een gepatenteerde innovatie op de markt: een 100% recycleerbare ecologische verpakking met afneembare labels. Dit ecopack vervangt de traditionele soepele verpakkingen.

5 december 2018

Lees meer

Werner & Mertz’ CEO Schneider met Recyclaat Initiatief op Our Ocean Conference in Bali

In september vond op Bali de conferentie “OUR OCEAN, OUR LEGACY” plaats. Daarop stond onder meer de bestrijding van de plastiek soep/ microplastics in de oceanen centraal. Ook Reinhard Schneider, de CEO van de Werner & Mertz Groep, nam deel aan deze top.

29 september 2018

Lees meer

Recyclaat Initiatief van Werner & Mertz kan op bijval rekenen op G7 top in Halifax

Sinds gisteren vindt de G7 top plaats van Milieu Ministers in Halifax, Canada. Daarop staat de bestrijding van de plastiek soep/ microplastics in de oceanen centraal. Op uitnodiging van de Duitse Milieu Minister Svenja Schulze, neemt ook de CEO van de Werner & Mertz Groep Reinhard Schneider deel aan deze top.

20 september 2018

Lees meer

Werner & Mertz al 15 jaar EMAS-gecertificeerd

De productievestigingen van Werner & Mertz - pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de professionele institutionele en industriële sector - in Mainz en het Oostenrijkse Hallein hebben opnieuw het EMAS-certificaat ontvangen.

14 augustus 2018

Lees meer

Pukkelpop nog groener dankzij Werner & Mertz

639 kilo minder CO2-uitstoot, 203 kilo minder ruwe olie en 58 kilo minder plastic gemeten met de green-Effective ® Performance Calculator

31 juli 2018

Lees meer

Duurzaam Dour

909 kilo minder CO2-uitstoot, 290 kilo minder ruwe olie en 114 kilo minder plastic gemeten met de green-Effective ® Performance Calculator

5 juli 2018

Lees meer

PRESTATIECALCULATOR

Voor bedrijven die gebouwen schoonmaken, is een groen aankoopbeleid cruciaal geworden, vooral als men ook wil deelnemen aan openbare aanbestedingen.

15 juni 2018

Lees meer

Green-Effective TRAINING APP

Als we het hebben over productprestatie, dan klinken de woorden veilig, schoon en snel in de schoonmaakindustrie als muziek in de oren. Maar wat met de prestatie van de werknemers?Tijdens Interclean stellen tana-Chemie en Werner & Mertz een nieuw app voor die gebaseerd is op de QR-codes die vorig jaar werden ingevoerd.

15 mei 2018

Lees meer

3 nieuwe innovaties

Dit jaar stelt Werner & Mertz PROFESSIONAL op RAI Interclean Amsterdam drie nieuwe producten voor. Ze draaien allemaal in kringetjes, en dan vooral in de kringloopeconomie zoals die gepromoot en gehandhaafd wordt door de producent van duurzame schoonmaakproducten.

15 mei 2018

Lees meer

Interclean Amsterdam 2018

Binnen enkele dagen is het zover. Dan start de internationale beurs Interclean Amsterdam 2018. U bent van harte welkom op de stand van Werner & Mertz Professional.

4 mei 2018

Lees meer

Werner & Mertz valt in de prijzen op Produrable

Produrable is de afgelopen tien jaar opgeklommen als het evenement in Frankrijk dat bedrijven die hoog inzetten op duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen beloont voor hun inspanningen. En laat het nu net zijn dat Werner & Mertz Professional hier in de prijzen valt.

10 april 2018

Lees meer

Wereldwijd succes voor flessen van 100% gerecycleerd plastic

Werner & Mertz, flessenproducent Alpla Werke Alwin Lehner GmbH & Co KG en het Groene Punt werden onderscheiden met de WorldStar Packaging Award in de categorie “Huishouden” voor de ontwikkeling van flessen die volledig gemaakt zijn van gerecycleerd plastic uit PMD-zakken.

8 februari 2018

Lees meer

Microplastics in zee: voorkomen is beter dan genezen

Hét engagement van Werner & Mertz: 100% gerecycleerd plastic tegen 2025

15 januari 2018

Lees meer

Professionele schoonmaakproducten met duurzaamheidsgarantie

‘De juiste dingen juist doen’ leidt Werner & Mertz naar duurzaam ondernemen en produceren

7 januari 2018

Lees meer

Wij brengen duurzaamheid tot leven.

Werner & Mertz Professional, Europese fabrikant van B2B ecologische schoonmaakmiddelen sinds 150 jaar! Door hoge reinigingsprestaties te combineren met het eco-doeltreffend productdesign worden MVO doelstellingen gerealiseerd.

1 januari 2018

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x